Shakkarpara - Shakkarpare - Shakarpali -shankarpali | She Plans Dinner

Shakkarpara - Shakkarpare - Shakarpali -shankarpali

Diwali Festival Special Ingredients Plain flour - 2.5 cup, (maida) Ghee - 7-8 tbsp/ oil Salt - a pinch Cardamom powde...

Diwali Festival Special


    Ingredients

    • Plain flour - 2.5 cup, (maida)
    • Ghee - 7-8 tbsp/ oil
    • Salt - a pinch
    • Cardamom powder - 1/4 tsp (elaichi powder)
    • Sugar - 1/4 cup
    • milk & Water mix - 1/4 cup
    • Oil for deep frying




    Method :

    • In a small pan, add milk -water mixture , ghee and sugar & Cardamom powder and allow the sugar to melt. Turn off heat after sugar melted.

    • In a bowl, add the maida, salt,  mix well.
    • In sugar melted mixture add maida ,Slowly, keep mixing to form a slightly firm yet smooth dough.Knead for a good 6-8 minutes. Cover with clean kitchen napkin and set aside for at least 30 to 60 minutes.

    • After 30-60 minutes Divide the kneaded dough into two or three portions.

    • Roll the dough into a large thick circle
    • A sharp knife or a pizza cutter to cut horizontally and vertically so that you achieve diamond shapes

    • Heat oil for deep frying in a heavy bottom vessel
    • now remove each cut piece and place on a plate so that you can drop them easily into the hot oil while deep frying.
    • on medium flame ,place few of the cut pieces carefully into the hot oil for deep fry.
    • Deep fry till they attain a golden brown shade.
    • Allow the fried Shankarpali to cool completely and then store in a cool, dry place, in an airtight container for later.











    Related

    कलिंगडाची खीर | Watermelon Kheer

    साहित्य :१ कप कलिंगडाचा पांढरा खिसलेला भाग १ कप लाल कलिंगडाचे काप १/२ वेलची पावडर बदाम आननी काजूचे काप १ कप साखर १/२ लिटर दुध कृती :१) सगळ्यात पहिले कलिंगडाचे पाठीमागचे हिरवे साल काढून पा...

    Watermelon Kheer \ KALINGAD KHEER

    INGREDIENTS 1 cup Red picese of kalingad /watermelon 1 cup  grated white part, chopped dry fruit 1 cup sugar 1/2 elaichi Powder Method : Heat milk in pan. After boili...

    मसाला दुध | Masala milk |कोजागिरी स्पेशल रेसिपी

    साहित्य: १/२ लिटर दुध ५ चमचे साखर बारीक चिरलेले बदाम ,पिस्ता काप १ चिमूटभर केशर मसाल्यासाठी साहित्य:२५ gram बदाम २५ ग्रम पिस्ता (साल काढलेले ) २५ ग्रम काजू १०-१२ वेलदोडे (साल काढून दाणे घ्यावे )...

    Post a Comment

    emo-but-icon
    :noprob:
    :smile:
    :shy:
    :trope:
    :sneered:
    :happy:
    :escort:
    :rapt:
    :love:
    :heart:
    :angry:
    :hate:
    :sad:
    :sigh:
    :disappointed:
    :cry:
    :fear:
    :surprise:
    :unbelieve:
    :shit:
    :like:
    :dislike:
    :clap:
    :cuff:
    :fist:
    :ok:
    :file:
    :link:
    :place:
    :contact:

    Subscribe My Youtube Channel

    Follow Us On Facebook

    Like, Follow & Visit Us :

    Instagram

    Search Recipe Here

    PopularRecentBlog Archive

    Popular

    Recent

    mahashivratri recipes marathi | उपवास भाजणी थालीपीठ | upvas thalipeeth recipe

     Bhagirathi upvas bhajni upvas thalipeeth | Upvas thalipeeth | bhagirathi farali mix flour thalipeethकाटदरे उपवास भाजणी थालीपीठKatdare somwar upwas bhajani,Katdare thalipeeth bhajani,Katdare upwa...

    Mahashivratri special Upwas Recipes Marathi

     उपवासाचे बटाटे वडे |Upvasache batate wade | mahashivratri upwas special recipe| Vrat ka Batata Vadaउपवास भाजणी थालीपीठउपवासाचा मखाना चिवडा |Masala makhana recipe for navratri upwas #makhanarecip...

    पावट्याच्या शेंगांची आमटी | पावट्याची आमटी | pavtyachya shenganchi aamti |lima beans curry

     पावट्याच्या शेंगांची आमटी | पावट्याची आमटी | pavtyachya shenganchi aamti |lima beans curryLima beans recipe,Pavta bhaji,Pavtyachi amti,Pavtyachi amti kashi banvaychi,Pavtyachi amti kashi karaych...

    झणझणीत मिसळ | zanznit misal pav |katdare misal masala misal | काटदरे मिसळ मसाला मिसळ | misal recipe

     झणझणीत मिसळ | zanznit misal pav |katdare misal masala misal | काटदरे मिसळ मसाला मिसळ | misal recipeमिसळ खायला आवडत नाही अशी एकही व्यक्ती नाही मिळणार ,काटदरेंचा मिसळ मसाला वापरून बनवा घरचा घरी झण...

    हरभऱ्याच्या पानांची भाजी | Harbharyachya panachi bhaji | हरभऱ्याच्या पाल्याची भाजी

     हरभऱ्याच्या पानांची भाजी | Harbharyachya panachi bhaji | हरभऱ्याच्या पाल्याची भाजीहरभऱ्याच्या पानांची भाजी साहित्य: २ कप हरभऱ्याचा कोवळा पाला २ टेस्पून तेल, १/२ टिस्पून मोहरी, १/२ टिस्पून जिरे ...

    item